PRIJAVITE SE NA PAJDAŠKO SPREHAJANJE

U sklopu Dana kajkavske riječi Zlatar 2022., u subotu 1. listopada održat će se tradicionalna etno-priredba Pajdaško sprehajanje.

Sudionici Pajdaškog sprehajanja natječu se u prikazu tradicijskih zagorskih običaja, na uređenim kolima ili kao organizirane skupine pješaka.

Ako sudionici dolaze s kolima ili prikolicom koje vuče traktor ili neko drugo vozilo, na kolima mora biti najmanje dvoje ljudi, dok svaku organiziranu skupinu pješaka mora činiti najmanje petero ljudi.

Svi sudionici, bez obzira na kategoriju, moraju prikazivati neki od tradicijskih zagorskih običaja i obavezno biti odjeveni u narodne nošnje ili odjeću koja odgovara prikazu, jer se u protivnom neće uzeti u obzir prilikom akreditiranja natjecatelja.

Svaka pajdaška skupina mora imati svoje ime i kod prijave objasniti što će prikazati te se istoga pridržavati i na dan Sprehajanja.

Pajdaško sprehajanje održat će se 1. listopada 2022. godine, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Sve prijavljene skupine okupit će se na prostoru Sajmišta u Zlataru u 18,15 sati. Nakon akreditacije slijedi sprehajanje pajdaša Sajmišnom i Zagrebačkom ulicom do Ulice Vladimira Nazora gdje će u 19 sati Ocjenjivački sud pregledati i vrednovati sve prikaze koji ispunjavaju uvjete natjecanja, a nakon toga će se skupine prema svom rednom broju predstaviti na pozornici kod Parka hrvatske mladeži. Svaka skupina koja ispunjava uvjete prijave odmah nakon predstavljanja na pozornici dobiva nagradu za sudjelovanje i to 1000 kuna u kategoriji kola i 500 kuna u kategoriji pješaka.

Sve skupine ravnopravno se natječu za jednu od tri nagrade o kojima odluku donosi Ocjenjivački sud, prvenstveno vrednujući originalnost i izvornost prikazanog. Prva nagrada je 5.000,00 kuna i Zlatni lampaš, druga nagrada 4.000 kuna, a treća 3.000,00 kuna.

Prijaviti se možete na broj mobitela 091/405 0648 ili na e-mail: info@tzgzlatar.hr do 26. rujna. 

Podijeli :

Turistička zajednica

Zlatni istok Zagorja